Jezelf laten zien

Herkennen jullie dit? In elke situatie laat je een ander deel van jezelf zien. In het gezin ben ik de moeder, de wiskunde-helper en de verbindende factor (en soms mediator) tussen de gezinsleden. Bij mijn klanten ben ik de interim manager en coach met ICT achtergrond. Op volleybal ben ik degene die in het team het meest lawaai maakt. Elke rol vraagt ander gedrag en ik vul het in zoals ik denk dat er van mij verwacht wordt en hoe ik denk dat ik er het beste van kan maken. De ene rol ligt mij beter dan de andere, maar er is niet altijd een keuze of je de rol wel of niet wilt.

Enkele maanden geleden heb ik een nieuwe rol gekozen. Ik heb mij aangemeld als vrijwilliger bij de volleybal vereniging voor een bestuursfunctie. Deze rol is binnen deze vereniging niet vast omschreven en ik heb alle kans om de rol in te vullen op een manier die het beste bij mij past. Maar dat maakt het er niet makkelijker op. Het komt nu dus op mij, aan om te kiezen wat ik van mijzelf wil laten zien.

De eerste actie die ik gedaan heb binnen de vereniging is een wervingsactie voor meer vrijwilligers. Samen met een teamgenoot, hebben we een vrijwilligersactie opgezet, die heel wat nieuwe namen voor een aantal taken binnen de vereniging heeft opgeleverd. Hier kon ik mijn organisatie talent en mijn methodische kennis van wat mensen motiveert, laten zien.
Motivatie