Voorbeelden van motivatie bij verschillende beroepen

Tijdens mijn workshops over gedrag en drijfveren, krijg ik vaak de vraag hoe de motivatie te vertalen is naar het beroep en of de studie. In de workshops, leer ik hoe je vanuit gedrag en drijfveren kan kiezen voor een beroep of studie.

Leren kijken naar gedrag


Ik leer de workshop-deelnemers, hoe je gedrag kunt herkennen, hoe je bij jezelf de verschillende kleuren kan herkennen en door zo naar een persoon te kijken die een bepaald beroep uit voert, kan je bepalen of jouw gedrag daar bij past. Of je je thuis zal voelen in dit beroep.

Motivatie kan je niet zien, wel voelen


En voelen is lastig. Met het inzicht in de verschillende clusters van overtuigingen achter de motivatie, kan je veel gemakkelijker dit gevoel bij jezelf herkennen en onder woorden brengen. Daarmee kan je goed voor de dag komen op een sollicitatie gesprek of toelatingsgesprek voor een studie.

Het gaat om de combinatie van gedrag, motivatie en competenties


Of iemand geschikt is voor een bepaald beroep is afhankelijk van de combinatie van gedrag, motivatie en competenties. Het ”wie ben ik, wat wil ik en waar ben ik goed in” - verhaal. De zakelijke motivaties worden versterkt door de taakgerichte gedragsstijlen en kunnen gecompenseerd worden door de mensgericht gedragsstijlen. Voor de mensgerichte motivaties is dat andersom: de mensgerichte motivaties worden versterkt door de mensgerichte gedragsstijlen en gecompenseerd door de taakgerichte gedragsstijlen.

Voor jou persoonlijk


Hoe een bepaalde studie of een bepaald beroep past bij jouw persoonlijke motivatie en gedragsstijl kan je in overleg met MaakBaan bespreken. Even bellen, of een mailtje en we spreken het samen door. En indien gewenst, maken we een extra afspraak om jouw mogelijkheden persoonlijk door te spreken.
Neem contact op met MaakBaan.

Met voorbeelden jezelf herkennen in bepaalde beroepen


Om de herkenning van het gevoel te ondersteunen heb ik van mijn database waar ik van een groot deel van mijn klanten de motivatie heb opgeslagen, een aantal grafieken gemaakt. Ik ben begonnen bij de beroepen met de hoogste score op de zakelijke motivaties (kennis, beloning en macht) en helemaal onderaan staan de beroepen met de hoogste mensgerichte motivaties (schoonheid, helpen en traditie). Het is geen wetenschappelijke weergave van welke motivatie nodig is voor een bepaald beroep, maar het zijn de werkelijke voorbeelden van personen die bij MaakBaan de motivatie analyse gedaan hebben. En als ze bij MaakBaan kwamen omdat ze het niet naar hun zin hadden in hun huidige werk, heb ik uiteraard het, na het traject gekozen beroep opgenomen in de grafieken ; )

Hoe deze grafieken te lezen?


In de bovenste grafiek zie je bij de ICT projectleider dat deze een hoge motivatie heeft op de clusters kennis, beloning en macht en laag op schoonheid, helpen en traditie. De overtuigingen waarmee deze ICT projectleider zijn functie invult kunnen dan bijvoorbeeld zijn: kennis is macht, alleen door slimheid kan je vooruit komen in het leven, met de juiste kennis kan je de beste beslissingen nemen. Iemand met deze overtuigingen kan erg op zijn plaats zijn in een zakelijke kennis intensieve omgeving. Deze omgeving mag graag een beetje competitief zijn voor deze persoon. Het hoeft geen mooi kantoorgebouw te zijn, de mensen waar deze persoon mee samenwerkt moeten vooral slim zijn. Het is niet erg als er een ”ieder voor zich” - mentaliteit heerst. Let op: ik vul het voor deze persoon in, het is een voorbeeld, zodat je er een idee en gevoel bij krijgt.

Van hoge zakelijke motivatie naar hoge mensgerichte motivaties


Dan nog een heel ander voorbeeld, bij de allerlaatste grafiek: kijk eens naar de motivatie van de Fysiotherapeut. Daar zie je hoge motivatie op de clusters helpen en schoonheid. Achterliggende overtuiging kan zijn dat deze persoon altijd klaar wil staan voor een ander. Deze persoon wil het liefst werken in een omgeving waar mensen belangrijk zijn en waar er voor elk probleem de tijd genomen kan worden om met persoonlijke aandacht op te lossen. Een te zakelijk ingesteld Fysiotherapie-praktijk zal daarom niet passen. Ook zal deze persoon niet snel kiezen voor een eigen fysiotherapie praktijk, behalve als hij daardoor zijn klanten beter kan helpen en als hij daardoor het kantoor kan kiezen dat past bij zijn esthetische motivatie (mooi ingericht, rustige werksfeer). Ook hier weer: ik geef voorbeelden van hoe het zou kunnen zijn, zodat je er een idee en gevoel bij krijgt.

Liever radar grafieken van deze motivaties?

MotivatieVB1

MotivatieVB2

MotivatieVB3

MotivatieVB4

MotivatieVB5

MotivatieVB6

MotivatieVB7

MotivatieVB9

MotivatieVB10

MotivatieVB11
Motivatie