Individuele coaching


Individuele coaching van MaakBaan, is oplossingsgericht. Vanuit de huidige situatie bekijken we samen wat jouw coachdoel is en hoe je daar kunt komen. Geen diepe analyses over hoe dit allemaal zo gekomen is. Wel kijken we hoe je tot nu toe bent omgegaan met vergelijkbare situaties, waar jouw sterke punten liggen, wat jouw motivatie is en jouw persoonlijkheid, zodat jij, van daaruit, opnieuw kunt gaan kiezen voor effectief gedrag.

Jouw motivatie en individuele coaching


Een belangrijk onderdeel van de individuele coaching van MaakBaan, gaat over jouw motivatie. Waar krijg je energie van? Waar kom je je bed voor uit? Dit onderzoek, dat ondersteunt wordt door een drijfveren analyse of motivations scan, helpt jou om een positieve draai te geven aan jouw ontwikkelingsproces. Het coachtraject waarin we jouw motivatie onderzoeken, kan al energie geven. Jouw motivatie is het waarom van alles wat je doet. Het is een belangrijk stukje zelfkennis, waarmee verantwoorde keuzes gemaakt kunnen worden ten aanzien van werk en privé.

Meer weten over jouw motivatie? Neem nu contact op.

Persoonlijke ontwikkeling door individuele coaching


De methodieken die MaakBaan gebruikt, helpen om vanuit het denken naar het voelen te komen. Daar gaat persoonlijke ontwikkeling over: het integreren van jouw gevoel in je handelen. Voor mensen die gewend zijn om veel met hun hoofd te werken, is de bewustwording van hoe het gevoel daarbij kan helpen, een eerste stap. Weten wat je voelt, hier woorden aan geven, er met anderen over kunnen praten, inschatten wat andere mensen voelen en hier adequaat op reageren, dat zijn voorbeelden van het ontwikkelen van je emotionele vaardigheden. MaakBaan helpt jou met het nemen van de volgende stap in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten over jouw persoonlijke ontwikkeling? Neem nu contact op.

Het verschil tussen trainen en coachen