Motivatiebrief


Bij het solliciteren naar managementfuncties, wordt vaak naast het CV een motivatiebrief gevraagd waarin je kunt schrijven waarom jij deze functie wilt. Jouw motivatie voor deze baan geeft de toekomstige werkgever het inzicht hoe jij in de wereld staat en of dit past bij de cultuur van het bedrijf. In je CV kun je beschrijven waar je goed in bent en waar je ook ervaring in hebt opgedaan. Jouw motivatie is waarom je de werkzaamheden op een bepaalde manier hebt aangepakt.

Zelfkennis


Voor het schrijven van een motivatiebrief, moet je jezelf dus goed kennen. Waar kom je je bed voor uit? Waar krijg je energie van? Wanneer is een dag voor jou een geslaagde dag? En wat ga je dan beschrijven. MaakBaan kan je helpen bij het opstellen van een motivatiebrief. Een voorbeeld hoe zo’n brief eruit zou kunnen zien, zie je hier.

Drijfveren Analyse of CarriereAnker test


Om snel inzicht te krijgen in jouw motivatie, kun je een Drijfveren analyse of een CarriereAnker test doen via internet. De uitleg van het rapport door de coach van MaakBaan, geeft je een persoonlijke verdieping van deze motivatie, waardoor je bij de kern van jouw ”drive” komt. Daarmee gaat het je lukken om jouw passie onder woorden te brengen. Zowel in je motivatiebrief als in je sollicitatiegesprek.

Energie


Als je werk hebt dat aansluit op jouw motivatie, heb je werk dat bij je past en zal dit werk je energie geven. Andersom, kan een studie van jouw motivatie, het inzicht opleveren waarom je op bepaalde dagen zo moe bent van je werk.


Cliënten over MaakBaan