Drijfveren Analyse

Om kans te maken op die nieuwe baan is de motivatie van de sollicitant het doorslaggevende argument voor de werkgever. Meer nog dan kennis, ervaring of opleiding. De motivatie is moeilijk te meten door het sollicitatie comité. Er wordt afgegaan op wat de sollicitant vertelt over zichzelf. Maar ook voor de kandidaat is het niet altijd duidelijk wat hem motiveert in het werk. Dat komt omdat drijfveren niet aan de buitenkant zichtbaar zijn.

Drijfveren zijn het waarom van de dingen die je doet


Maar dit waarom van het gedrag is wel een zeer grote kracht. Door deze kracht te leren kennen in jezelf kun je bergen verzetten. Een bekend voorbeeld van hoe sterk een drijfveer kan zijn is Lance Armstrong die na zijn kanker gemotiveerd was om weer terug te keren, als prof wielrenner. Lance haalt een enorm stuk motivatie uit „zich onterecht aangevallen voelen”. Eerst was dit de kanker en in juni 2010 waren dit bepaalde uitlatingen van Landis, die de kracht weer bij Lance naar boven haalden. Ook de motivatie voor een zelfmoordcommando is te verklaren door een zeer sterke drijfveer op het gebied van traditionalistische overtuigingen.

Drijfveren analyse en carrièreankertest


Dit waarom van het gedrag kan worden gemeten met een carrièreankertest of de MDI drijfveren analyse. Door de bespreking van het rapport met een gecertificeerde coach, wordt de invulling van deze drijfveren voor jou persoonlijk, duidelijk. Het inzicht in de drijfveren of carrièreankers helpt bij het vinden van de rode draad in iemands leven. Vooral bij mensen die een grote diversiteit aan baantjes gehad hebben, geeft dit houvast, omdat er een lijm ontstaat die van het rommelige CV een logisch geheel kan maken. Zo coachte ik laatst een vakdocent die wilde gaan solliciteren op de functie van projectleider. Met de drijfveren van deze persoon kwam haarfijn naar boven hoe de motivatie voor het lesgeven, te vertalen was in de switch naar projectleider. Dan heb je een goed verhaal in je sollicitatie en komt de passie voor de nieuwe baan goed over.
Resultaatgerichte of oplossingsgerichte coaching