RET

RET staat voor Rationele Effectiviteits Theorie. Het effect van je denken op je voelen. De theorie is dat als A de gebeurtenis is en C is hoe je je voelt dan zit B daartussen en staat voor jouw gedachten over de gebeurtenis.

Een voorbeeld: Je komt op je werk en je krijgt de mededeling dat er om 10 uur een ingelaste spoed vergadering is voor het hele management. Dit is de gebeurtenis: A.

B en C:


Je wordt enorm zenuwachtig want de omzet van het bedrijf is gedaald de afgelopen maanden en jouw afdeling heeft het ook niet zo heel goed gedaan. Je hebt wel wat goede leads maar die schieten niet echt op met beslissen, dus daar heb je ook niets aan komend uur. Misschien moet je toch dat bedrijf dat jouw twee maanden geleden een niet al te interessant aanbod deed voor een baan nog maar eens bellen dat je op gesprek wil komen, want bij dit bedrijf heb je het waarschijnlijk verknoeid.

Wat is B en wat is C?


C is hoe je je voelt na de gebeurtenis. In bovenstaande beschrijving is dat nogal ellendig. De gedachte achter de RET is dat je dit kunt beïnvloeden door hoe je gedachten zijn, ten aanzien van de gebeurtenis. Zijn deze gedachten reëel? Weet je zeker dat je zal worden ontslagen? Weet je eigenlijk wel of de spoed vergadering gaat over de slechte omzet? De RET helpt je om de B en de C uit elkaar te halen door objectief te kijken naar A.
Resultaatgerichte of oplossingsgerichte coaching