Kleur bekennen op het LAC

Persoonlijke ontwikkeling naast inhoudelijke kennis


Diane Koster was in het team van Joost Lommers van Trivento opgenomen om te spreken op het LAC over de Kracht van gedrag. Het team bestond verder uit Hugo Bakkenist en Simone Molenaar. Track 10 werd door ons vieren ingevuld met vier workshops over het vergroten van de Emotionele Intelligentie (EQ) als tegenhanger van het IQ. Joost opende met het geven van een overzicht van onze presentaties en liet het publiek nadenken over wat een ”Open Architect” zou kunnen zijn. Daarna kwam mijn verhaal over de Kracht van het gedrag. Ik nam de zaal mee in 10 vragen naar de hoofdkleur van hun gedrag volgens de DISC methode. Nadat iedereen zijn kleur had opgeplakt, werd er in groepjes gewerkt aan de opdracht om Origami figuren te vouwen.

Een veelkleurig team is een krachtig team


De bedoeling was om de teamleden met de rode sticker de leiding te laten nemen, de personen met de blauwe stickers te laten analyseren welke origami figuren het snelste te vouwen zijn, de gele gedragsvoorkeur vooral zich te laten bekommeren om het teamgevoel en het doorzettingsvermogen van de groene gedragsvoorkeur in te zetten om daadwerkelijk tot een gevouwen figuur te komen. Dat viel nog niet mee! Wel kreeg iedereen inzicht in het verschil in gedrag en het voordeel van deze verschillen bij het samenstellen van een team.

Ontdek ook jouw kracht


Mensen die meer willen weten over de kracht van hùn gedrag kunnen zich in december 2012 nog inschrijven voor de LAC actie om gratis kennis te maken met de Q4 DISC analyse. Brochure MaakBaan LAC actie.