Het nieuwe werken


De werkwijze van MaakBaan past bij Het Nieuwe Werken. De resultaatgerichte coaching van MaakBaan gaat uit van de verantwoordelijkheid van de medewerker zelf. Om deze verantwoordelijkheid te voeden, is het van belang dat de medewerker zin heeft in werk. Zin heeft te maken met passie, de drijfveren oftewel motivatie van de medewerker. Het inzicht in zijn of haar drijfveren is daarom belangrijk. Dat is de sleutel tot plezier in het werk.

Werknemer 2.0


Deze titel wordt gegeven aan de nieuwste generatie werknemers: de generatie Y of Einstein. Zie ook mijn blog over de verschillende generaties aan het werk. Organisaties die meer willen weten over hoe ze deze generatie optimaal in kunnen zetten in combinatie met de andere generatie werknemers, kunnen contact opnemen met MaakBaan. In een kennismakingsgesprek kunnen we onderzoeken hoe de organisatie ingesteld is op het laten samenwerken van de jonge en de meer ervaren werknemers en of de managementstijl adequaat is om de sterke kanten van de diverse generaties optimaal te kunnen benutten.

De nieuwe leiders?


Heeft deze nieuwe generatie werknemers nieuwe leiders nodig? Het antwoord daarop is nee. De nieuwe generatie werknemers komt het meest tot zijn recht als deze begeleid wordt door de meer ervaren werknemers en managers van de organisatie. Help deze ervaren werknemers en managers met hoe zij de nieuwe generatie kunnen begeleiden, zodat deze zich niet belemmerd voelen, maar gesteund. En zorg ervoor dat hun ervaring gecombineerd wordt met de nieuwe ideeën van de nieuwe generatie.

En hoe doe je dat?


Door elkaar te leren kennen. Zorg dat je inzicht krijgt in het gedrag, de motivatie en de competenties van jezelf en de werknemers. Geef het aandacht. Bepaal liefst in teamverband, waar van iedereen de kracht ligt en hoe je elkaar kunt aanvullen. Door dit inzicht krijg je begrip voor elkaar en wordt het vanzelfsprekend om elkaar op de sterke punten aan te spreken.