Beroepskeuzetest

MaakBaan werkt met diverse beroepskeuzetests. Deze tests worden via internet afgenomen en geven op basis van zes eigenschappen van het Holland-type, advies over de beroepen die bij jou passen.

Zes Holland-types


De zes Holland-types zijn: Mensgericht, Conventioneel, Artistiek, Ondernemend, Onderzoekend en Praktisch. Door middel van vragen wordt een beeld gegeven van je activiteiten, je persoonlijk gedrag, je waarden en je totale profiel.

Jouw Holland-type


Afhankelijk van de combinatie van de sterkst uitspringende eigenschappen passen bepaalde beroepen beter bij jou.

Het rapport


In het rapport worden deze eigenschappen van jou vergeleken met de Nederlandse beroepsbevolking en de bij jou totale profiel passende beroepen worden in een lijst weergegeven. Het rapport is in totaal 17 pagina’s.

Studiekeuzetest


Omdat de studiekeuzetest op dezelfde manier het Holland Type meet als de beroepskeuzetest, kan op basis van deze beroepskeuzetest ook een passende studie bepaald worden. Klik voor een meer uitgebreide beschrijving van de Holland-types. Deze komt uit de beroepskeuze test van LDC, die uitgebreider ingaat op de Holland-types en via internet toegang geeft naar beroepsinformatie, competenties, opleidingen en vacatures.

Beroepskeuzetest, LINC, Carriere ankertest of drijfverenanalyse


Afhankelijk van jouw loopbaanvraag zal MaakBaan de meest passende test voor jou adviseren. Naast de invloed van het Holland-type is jouw motivatie in je werk een sterke bepalende factor voor de beroepskeuze. Deze kunnen worden gemeten met een Carrièreankertest of een Drijfveren analyse.


Assessments, analyses en tests bij MaakBaan