Carrièreankertest

Bepaal welke factoren voor jou belangrijk zijn in je werk. Deze test is gebaseerd op de theorie van Schein en kent de volgende ankers: rijkdom, normen en waarden, creativiteit, onafhankelijkheid, zekerheid, macht, ergens goed in zijn, sociale contacten en status. De test meet de verdeling, geeft deze grafisch weer en geeft per anker een beschrijving.

Wanneer gebruik je deze test:
Deze test kan je gebruiken om jezelf beter te leren kennen. Waarom vind jij bepaalde werkzaamheden leuker of juist minder leuk? Hoe kun je ervoor zorgen dat je (weer) plezier krijgt in je werk? Met het rapport van deze test, kun je verder onderzoeken wat deze ankers voor jou betekenen. Als sociale contacten voor jou een belangrijk anker zijn in je werk, hoe kun je dan hieraan tegemoet komen? Wat betekenen „sociale contacten” voor jou persoonlijk? Is dat het kunnen helpen van mensen, of het kunnen samenwerken? Of is het via mail beantwoorden van vragen voor jou al genoeg houvast op dit gebied?

Bespreek de uitkomst met je manager of je coach:
Neem actie met de uitkomst van deze test. Het geeft jou handvatten om te zorgen dat je plezier hebt in je werk, als er tegemoet gekomen kan worden aan jouw carrière ankers. Bespreek met jou manager wat jij nodig hebt in je werk. Je manager zal begrijpen dat als hij tegemoet komt aan jouw wensen, hij het beste uit jou kan halen. Vind je dit lastig? Maak dan een afspraak met MaakBaan.

Assessments, analyses en tests bij MaakBaan