Drijfveren analyse

Met de drijfveren analyse, krijg je inzicht in jouw werkgerelateerde drijfveren oftewel jouw motivatie voor een bepaald type werk. Jouw passie is volgens mij het belangrijkste ingrediënt om te kiezen voor een baan. Als je werkt met passie, mogen ze jou daar midden in de nacht wakker voor maken! Kan je je dat voorstellen? Nee? Dan wordt het tijd voor de drijfveren-test.

Werkgerelateerde drijfveren analyse


MaakBaan werkt met de professionele werkgerelateerde drijfveren analyse van DISCOVER en TTI. Diane Koster is gecertificeerd voor deze methode en kan klanten helpen ontdekken wat de uitslag van deze analyse voor hen betekent. Het rapport geeft de handvaten om tijdens de coaching snel tot de kern te komen van jouw motivatie in je werk.

Zes of zeven clusters van overtuigingen


De analyse geeft de verdeling van jouw motivatie over de zogenaamde clusters van overtuigingen. Deze clusters zijn:
  • Intellectueel
  • Zakelijk of Economisch
  • Individualistisch
  • Sociaal
  • Esthetisch en
  • Traditioneel of Ideëel
en bij de DISCOVER drijfverenanalyse ook nog:
  • Politiek

Werkgerelateerd


Samen met MaakBaan, kun je nu uitzoeken wat deze overtuigingen voor jou betekenen in je werk. Het is belangrijk dat op één of andere manier tegemoet gekomen wordt aan jouw drijfveren. Dat kan in je werk, in je hobbies of in je gezin. Als je drijfveren niet beantwoord worden, krijg je steeds minder plezier in je werk, kost je werk te veel energie of wordt je steeds vaker en langer ziek. Door het inzicht in jouw drijfveren, kun je bewuster keuzes maken en voor meer plezier in je werk zorgen.

Rekening houden met je drijfveren in je carrière


Ook bij het nemen van een volgende stap in je carrière, is inzicht in jouw drijfveren belangrijk. Het verklaart waarom je je werk nu niet meer leuk vindt en waar je op moet gaan letten bij je volgende baan. Of hoe je het voor jezelf kan regelen dat je je huidige werk wel weer leuk gaat vinden.

Iedereen leuk werk!


De visie van MaakBaan is dat het voor iedereen mogelijk is om plezier in zijn werk te creëren. Daarom staat er op elke pagina van de website: MaakBaan voor resultaatgerichte coaching naar ander werk of anders werken! Het inzicht in je drijfveren is een belangrijke stap.
Schermafdruk 2016-05-16 14.04.43
Assessments, analyses en tests bij MaakBaan