Gedragsanalyse DISC (DISCOVER, TTI en Q4)

Met een gedragsanalyse krijg je in zicht in jouw gedrag. MaakBaan werkt met de professionele gedragsanalyse van DISCOVER, TTI en met de gedragsstijl analyse van Q4. Alle drie zijn ze gebaseerd op de DISC methode, die bij Coach methoden en technieken op deze site staat uitgelegd.

Gedrag is wat je ziet


Gedrag zegt verder niets over de persoonlijkheid of de motivatie, alleen de manier waarop iemand iets doet wordt in deze analyse inzichtelijk gemaakt. Het waarom van het gedrag, kan worden geanalyseerd met een motivatie analyse.

Je eigen gedrag als referentie voor het gedrag van anderen


Het leuke van de DISC methodiek, vind ik, dat je door het inzicht in je eigen gedrag, ook het gedrag van anderen gaat herkennen met de DISC methodiek en anders gaat waarderen. Door rekening te houden met de gedragsstijl van anderen wordt de effectiviteit van je communicatie enorm verhoogd.

Jouw rol versus jouw natuurlijke gedrag


Zowel de DISCOVER gedragsanalyse, TTI en de Q4 gedragsstijl, geven inzicht in het gedrag dat je van nature in je hebt en het gedrag dat je in een bepaalde rol laat zien. Iedereen neemt een bepaalde rol op zich in zijn gedrag thuis, op de club of op het werk. Elke rol vraagt ook ander gedrag van jou. Door het gedrag per rol te vergelijken met je natuurlijke gedragsstijl, krijg je inzicht in hoeverre deze rol bij jou past. De Q4 geeft daarnaast ook een indicatie van jouw eigen perspectief. Dit geeft aan welk beeld je zelf hebt van jouw gedrag. Deze verdiepingen in gedragsstijlen helpen jouw om jezelf beter te leren kennen en inzichtelijk te krijgen in hoeverre je jouw persoonlijkheid in kan zetten de verschillende rollen in je leven.

Inzicht in gedrag en hoe dan verder


MaakBaan helpt je bij de interpretatie van de DISC rapportages van DISCOVER, TTI of Q4. Voor alle is Diane Koster gecertificeerd. Het inzicht in jouw natuurlijk gedrag (basisstijl) en jouw gedrag in een bepaalde rol (response gedrag) geven je inzicht in hoeveel energie het jou kost om deze rol te vervullen. MaakBaan helpt jou bij de vragen die naar boven komen met betrekking tot wat dat van jou vraagt en wat dat voor jou betekent.
Schermafdruk 2016-05-16 13.50.52

Uitgebreide rapportage


De gedragsanalyse van DISCOVER, TTI en Q4 worden in een uitgebreide rapportage van 25 pagina’s gepresenteerd. Deze rapporten bevatten uitgebreide persoonlijke beschrijvingen, handvaten voor management en collega’s en tips hoe jij met andere stijlen om kunt gaan. Bij de downloads op de site van MaakBaan kan je een DISCOVER voorbeeldrapport, TTI voorbeeldrapport, en een Q4 voorbeeldrapport bekijken.
Assessments, analyses en tests bij MaakBaan